Drones worden steeds populairder en komen steeds vaker aanbod. Drones worden tegenwoordig al voor diverse dingen  gebruikt, zoals grensbewaking, bescherming van wilde dieren, journalistiek, als bommenwerper (UCAC), bevoorrading, spel, hobby, sport en vele andere doeleinden. Drones zijn de laatste tijd ook vaak in het nieuws omdat ze voor onrust zorgen in het luchtverkeer. Zo zijn er meerdere vliegtuigen die moesten uitwijken voor een onbemand luchtvaartuig. In Canada vloog een toestel, met aan boord 54 passagiers dat wilde gaan landen op Toronto City Airport toen de piloten op circa drie kilometer hoogte een onbekend vliegend voorwerp zagen. Ze dachten in eerste instantie dat het voorwerp wat ze zagen een ballon moest voorstellen, maar de Canadese luchtvaartautoriteiten houden nu serieus rekening met een drone. Door de plotselinge duikvlucht die de piloten moesten maken raakten twee stewardessen licht gewond. Drones zorgden al vaker voor onveilige situaties in de lucht.  

Een waarschuwende Drone

Er is sinds kort een Drone ontwikkelt die waarschuwt voor vliegtuigen in de buurt van het apparaat. Zo heeft het apparaat de mogelijkheden om obstakels voor boven en beneden zich te zien. De M200 is overigens bedoeld voor professionele gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan personen die bruggen en torens willen inspecteren, overlevenden willen zoeken of het land in kaart willen brengen.

De waarschuwingssensoren waar de Drone over beschikt komen van AirSense. Ze geven de positie, hoogte en snelheid van vliegtuigen door aan degene die de drone bedient. Ze willen hiermee botsingen voorkomen en bijna botsingen voorkomen. Het speeltje zou overigens ook heel handig kunnen zijn voor mensen die het leuk vinden om een Drone in bezit te hebben, maar er nauwelijks mee om kunnen gaan.  Stel dat de Drone dan onverwacht in de buurt komt van een vliegtuig dan wordt dit aangegeven.  De veiligheid in het luchtverkeer is natuurlijk erg belangrijk.

    15-03-2017 00:00