U zult wel denken een Anti-Drone race wat is dat nou weer? Dat ga ik u uitleggen!

Het Micro Air Vehicle Lab oftewel MAVLab van de TU Delft organiseert op 4 december de allereerste DroneClash. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld maar het wordt u zo allemaal duidelijk. Om drones op een goede en veilige manier in de samenleving te laten ‘landen’, is de groei van anti-drone maatregelen beslissend. De deelnemende teams nemen hun eigen drone(s) mee. Het is de bedoeling tijdens de anti-drone competitie zoveel mogelijk andere drones uit de lucht zien te halen.

Volgens Bart Remes van het Delftse MAVLabD kunnen Drones ons leven invliegen, maar ze moeten er ook weer uitgehaald kunnen worden als dat nodig is. Op 4 december verzamelen alle teams zich op Valkenburg Airport. In iedere ronde strijden vier teams met elkaar,  elk team heeft één of meerdere ‘Fighter drones’ waar ze de andere drones mee kunnen neerhalen. Er is  een zogenaamde Queen drone die ze moeten verdedigen. Het publiek kan de competitie zien en ervaren als een soort real life video game.

Ze starten in de Battle 1st Arena, waar het de bedoeling is dat ze elkaar meteen al proberen uit te schakelen. De overlevende drones vliegen door de zogenoemde Hallway of Doom Death and Destruction, waar ze door allerlei anti-drone instrumenten aangevallen  worden. Ten slotte komen ze in de ‘4 Queen palace’ waar ze de Queen drones van de andere teams moeten uitschakelen. Degene die dit lukt wint de race.

Het is een soort van videogame waar je mee te maken krijgt. Maar het is ook heel handig nu Drones een belangrijke rol in de samenleving heeft. Je leert hoe je andere Drones kunt uitschakelen. Dit is handig als een Drone voor doeleinden wordt gebruikt dan waar ze daadwerkelijk voor bedoeld zijn.

    05-04-2017 00:00