Drones worden steeds populairder , dat geldt vooral voor de mensen die het gebruiken als hobby. Jammer genoeg komt het vaak voor dat binnen deze groep de drones uit de lucht vallen. Over het algemeen komt dat niet door de drones zelf, maar juist door dat de piloten geen evaring hebben met het besturen van een drone. De verkopers krijgen vaker te maken met terug gestuurde drone die stuk zijn gegaan. 
 
Doordat er tegenwoordig in Nederland steeds meer drones worden verkocht, worden de standaard beginners fouten sneller vaker gemaakt. Ze hebben  bijna allemaal dezelfde oorzaken waardoor de drones zijn neergestort of stuk zijn gegaan. Denk dan bijvoorbeeld aan de technische gevolgen zoals een lege accu, maar ook de weersomstandigheden spelen een grote rol omdat je dan niet goed de drone kan besturen.
 
De meest gemaakte drones zijn de quatcopters. Deze drones hebben vier propellers, binnen de quadcopter zijn er verschillende modellen. Van beginnende drones tot professionele drone met veel bereik en goede filmkwaliteit. Welke model je kiest hangt af van je eigen wensen. De meeste drones hebben een HD camera, maar als je echt een professionele drone wilt om te filmen kunt u het beste één aanschaven met een 4k-HD  camera.
 
Regels:

  • Vliegen doe je overdag.

  • Vlieg niet boven autowegen.

  • Minimaal 3 km buiten de luchthavens.

  • Maximaal 120 meter hoog vlieger.

  • Verlies de drone niet uit het zicht.

  • Hou rekening met andere mensen hun privecy.

  • Check je drone voordat je gaat vliegen.

Done voor beginners:
De quadcopters hebben een spanwijdte van maximaal 30 centimeter, en de helikopters zijn maximaal 30 cm lang, Deze kleine drones zijn perfect voor binnenshuis en buitenshuis (bij weinig windkracht). Doordat de drones zo licht zijn, zijn ze bastand tegen crashes. Deze drones worden vaak door beginnende piloten gebruikt om te oefenen.

    03-05-2017 00:00