Op de Chinese fora van DJI verschenen foto’s en een video van de nieuwe Spark drone en werden doorgeplaatst door TechCrunch. Op 1 van de foto’s zag je dat de kleine Spark drone naast de relatief kleine Mavic Pro. Het verschil is dat de Spark geen opvouwbare propellerarmen lijkt te hebben, wat de Mavic juist wel heeft. Echter lijkt de binnenkant van de Spark wel op die van Marvic Pro, Alleen is het allemaal wat kleiner.

De camera van de Spark zit het net als bij alle DJI drone aan een stabilisator, echter lijkt het wel een beperking te hebben als hij beweegt. De Spark kan alleen de camera omhoog en omlaag bewegen, Alle andere DJI drones kunnen de camera ook nog horizontaal bewegen. De Spark moet daarvoor een draaiende beweging maken.

Race drone/selfie drone ?
De bijkomende specificaties van de Spark zijn nog niet bekent. De DJI moet de Spark drone nog officieel bekent maken. Het bedrijf heeft de merknaam van de drone kort geleden vastgesteld. In de gelekte beelden is geen controller te zien, waarschijnlijk Krijgt de Spark een soortgelijke controller als de Mavic Pro, het zou ook kunnen dat de Spark alleen bestuurt kan worden met een smartphone app.
Er is nog veel niet bekent. We weten nog niet wat voor soort drone de Spark wordt, sommige zeggen dat hij bedoelt is om sefies te maken en andere zeggen dat het een race drone word. Waarschijnlijk is de prijs van de Spark drone lager dan de Mavic pro, die kost in Nederland ongeveer 1200 euro.

DJI.
De DJI is een chinees Technologiebedrijf dat is opgericht in 2006 door Frank Wang. Het bedrijf heeft zich bevestigt in Shenzhen in de provincie Guangdong in China. Het bedrijf maak voor vrijetijdsbesteding en zakelijk besteding onbemande luchtvaartuigen te gebruiken voor luchtfotografie en videografie.

    03-05-2017 00:00