U kunt er tegenwoordig niet meer omheen en u ziet ze overal, drones. Sinds er meer behoefte voor drones zijn en er steeds meer nieuwe ontwikkelingen komen voor de drones is er bijna geen ontkomen meer aan.

Gebruik van drones.

U kan drones natuurlijk op verschillende vlakken gebruiken en er zijn veel verschillende soorten drones. Zo bestaan er ook ‘drone sports’. Dit klinkt misschien minder bekend bij veel van jullie, maar drones worden ook veel ingezet voor races. Sportvliegen is al zeer bekend in het buitenland, maar trekt ook steeds meer in de richting van Nederland. Ook bestaat er een nieuwe “drone sport” waarbij er een gevecht  wordt gehouden met 2 drones in de lucht. Wie de ander als eerst uit de lucht haalt heeft gewonnen. Je kan natuurlijk met je drone ook buiten vliegen en filmen voor vette beelden voor privé gebruik, maar hier zijn natuurlijk wel regels aan verbonden.

Regels en drone wetgeving.

Natuurlijk gelden er ook regels voor het gebruik van drones voor veiligheid en privacy. Zo mag je bijvoorbeeld niet binnen een schaal van 3 kilometer uw drone besturen bij een vliegveld, je drone niet hoger laten vliegen dan 120 meter van de grond en niet verder weg dan 500 meter bij jou vandaan.  Voor de veiligheid dien je 50 meter afstand te houden van gebouwen, personen, treinsporen, wegen, wateren of andere drukbezochte plekken. Ook mag u de drone alleen overdag besturen (met helder weer) en de drone mag maximaal 25 kilogram wegen.

Regels foto’s en films.

In Nederland is het gewoon toegestaan om met een drone te fotograferen en te filmen, maar je kan natuurlijk zelf bedenken wat hierbij normaal is en wat niet (denk aan privacy van mensen en veiligheid). Ook is het verboden om boven bepaalde natuurgebieden te vliegen, in Nederland dit zijn de zo geheten no-fly zones. 

    18-05-2017 00:00