Drones zijn natuurlijk hartstikke leuk voor privé gebruik. Je kunt er bijvoorbeeld je skatestunts mee filmen maar je kunt er ook professionele video’s mee maken.

Drones bestaan al een tijdje maar ze zijn pas sinds kort beschikbaar voor de consument. Drones werden al gebruikt om films mee te schieten. Dus sinds kort is het ook voor u mogelijk om een echte Hollywood film te schieten (met de juiste instrumenten natuurlijk). Drones worden niet alleen gebruikt voor films maar ook om situaties te bekijken zoals de ravage die orkaan Irma heeft aangericht. Ook postbedrijven hebben laten weten interesse te hebben in drones om bijvoorbeeld pakketjes af te leveren. Zelfs de brandweer heeft laten weten dat ze met drones willen werken. Drones zijn bij incidenten een grote meerwaarde zegt de voorzitter van Brandweer Nederland, Stephan Wevers. Drones kunnen gebruikt worden om meer inzicht te krijgen bij branden. Gebruik van drones voor de brandweer wordt al een tijdje getest maar binnenkort moeten drones een vast instrument worden voor de brandweer. Drones kunnen de brandweer ongelofelijk veel informatie geven over een brand, zoals waar ze naar binnen kunnen en waar dat absoluut niet kan. De brandweer wil dat de drones een sensor krijgen die ter plekke de rook kunnen analyseren om te kijken of er schadelijke stoffen zijn vrij gekomen. Ook wil de brandweer dat de drones uiteindelijk zelfs kunnen blussen. Omdat nog niet iedereen weet hoe een drone werkt moet er eerst les worden gegeven aan het brandweerpersoneel voordat ze met de drones aan de slag kunnen gaan.
Drones voegen steeds meer toe aan de samenleving. Een drone is erg breed inzetbaar en daarom is het ook niet raar dat veel bedrijven interesse hebben in drones. Drones kunnen werk besparen en misschien dus wel mensenlevens redden.

En dan te bedenken dat je een drone tegenwoordig gewoon vanuit je luie stoel kunt aanschaffen.

    18-09-2017 00:00